GEBU

 • GEBU – 14. Kenyas grønne slagter

  Blod og andet slagteriaffald røg tidligere urenset ud i vandløb og kloakker fra slagtehuset Keekonyokie uden for Nairobi. Men nu bliver det forvandlet til biogas og gødning og bidrager til at bekæmpe de klimaforandringer, som allerede mærkes af de lokale masaier, der får deres dyr slagtet på det grønne slagteri.

 • GEBU – 6. Kors hvor det blæser

  Afrikas største vindmøllepark bliver anlagt i en af Kenyas fjerneste afkroge, der mangler alt: Veje, vand, boliger til de ansatte, transmissionsledninger, der kan transportere vindstrømmen frem til elnettet. Alt skal etableres, og det er dyrt. Alligevel gør de helt særlige vindforhold stedet til vindmølleentusiastens drøm.

 • GEBU – 13. Fra lort til lys

  Det lyder ulækkert – og det er det også: I årevis er afføringen fra flere hundredtusinde mennesker i Kibera endt i de små vandløb, der gennemstrømmer slummen. Nu bliver afføringen som biomasse til at skaffe energi og lys. Følg en ung energipioner på arbejde.

 • GEBU – 12. Vand fra solens stråler

  Millioner af kenyanere mangler let adgang til rent drikkevand. Danske Grundfos har kombineret sine pumper med grøn energi, mobilbetaling i en moderne og højteknologisk model, der skaffer fattige kenyanere let, pålidelig og billig adgang til rent vand.

 • GEBU – 1. Grøn energi til bæredygtig udvikling

  Introduktionsfilmen til undervisningsmateriale - beregnet for gymnasiet og erhvervsuddannelserne. Ialt 18 film, med lærevejledning, opgaver, samt faktaark.